Läsarreaktioner på Slutbantat

IMG_2654

Många som läst boken har hört av sig, och sagt så otroligt snälla saker! Jag tror alla författare har en dröm långt där inne att deras böcker ska påverka andra människor, och det känner jag verkligen att jag gjort. Nedan finns ett axplock på läsarreaktioner på boken.

”Som beteendevetare har jag har läst många böcker om övervikt och fetma men har aldrig läst något så här bra! Känner bara ÄNTLIGEN! någon som lyfter upp vad det faktiskt handlar om! Du prickar in allt! Men framförallt kopplar du det på ett enkelt och på ett sätt som alla kan relatera till. Jag kom på mig själv att jag flera gånger satt och log över dina metaforer dom är enkla och klockrena. Samtidigt som det stundtals även var personligt jobbigt och man kände sorg när man läste, för tänk om denna kunskapen hade funnit och varit etablerad när man själv växte upp och redan då hade haft denna förståelse istället för att hela tiden skuldbelägga sig själv och mer eller mindre bantat sönder sin kropp och sitt liv.”

”Din bok tryckte på många knappar hos mig. Du ska känna dig mycket stolt över ditt arbete, din bok kommer att ge stöd och förståelse till många utseende fixerade bantare där ute i stora världen, hjälpa till att bli vän med sin kropp, sluta slå på sig själv och motarbeta kroppen. Du är en liv räddande hjälte, så skönt för alla bantare att slippa gå med oket dålig karaktär, lat, och låg IQ  bärandes på sina axlar!!! Få veta att det finns en naturlig förklaring på varför.”

”Jag har precis lyssnat klart på Din bok ”Slutbantat” och ville bara säga tack. Det var så intressant att höra om forskning inom området, hur psyket påverkar kroppen osv. Du täckte verkligen så mycket som man i vanliga fall inte får höra. Det är, som Du skriver, ett sjukt samhälle vi lever i.

Så tack återigen för Din jätteviktiga bok. Den innehåller så otroligt många bra insikter och verktyg för hur man ska hantera dessa galenskaper.”

”Jag har nyligen lyssnat på din bok ”slutbantat” och kände direkt efter ett stort behov av att tacka dig för att du skrivit denna fantastiska bok! Äntligen en bok som talar till människan ur ett mänskligt perspektiv där forskning och förnuft sammanvävs på ett sätt som kan förstås av alla. Och inte heller är det en förtäckt smygreklam för den ena eller den andra modedieten som jag upptäckt flera fall av i min resa genom bokdjungeln.”

”Jag brukar då dela med mig av boktips på böcker som jag känner har sunda grundpelare och som kan fungera som stöd, inspiration och ibland ögonöppnare till någon som uttrycker sig ha behov av detta. Och få gånger har jag känt känslan av att vilja ta den bok jag nyss läst och gå ut och missionera med den till alla jag möter som med din bok slutbantat, den är helt enkelt så otroligt bra!”

”Vill tacka för din bok Slutbantat som är det bästa jag läst om övervikt! Du gör en stor insats som sprider ny kunskap till en bredare krets och leder till mer konstruktivitet och mindre stigmatisering kring detta viktiga ämne!”

”Vilken fantastisk bok du skrivit, jag sträckläste den i helgen och har nu rekommenderat den till alla jag träffat sedan dess :-D”

”Jag har läst din bok Slutbantat och den har gett mig väldigt mycket insikt i mina viktproblem. Det som hjälpt mig mest var frågorna om när i livet och varför jag gått upp i vikt. Det blev så tydligt att det är perioder med stora utmaningar på jobbet som jag gått upp i vikt.”

”En bekant till mig rekommenderade din bok på Facebook för ett tag sedan och jag funderade länge på att köpa den, och till slut gjorde jag det. Nu när jag har läst den måste jag tacka dig personligen. Tack för att du har hjälpt mig förstå min kropp bättre och hur den faktiskt fungerar. Två nya kunskaper/insikter har varit helt avgörande för mig; att bantning leder till ännu större viktuppgång så småningom, det är inte mitt fel. Tack snälla för att du har hjälpt mig ta bort skulden, den har nog vägt tyngst av allt under många år.”

TACK till alla er som skrivit!

148245xlx

 

 

4 reaktioner på ”Läsarreaktioner på Slutbantat

 1. Kakan skriver:

  Hej! Jag har läst (lyssnat på) halva boken ungefär och tycker att budskapet känns bra och klokt. Du har ju fått mycket beröm, så kanske du även tål lite kritik? Det jag tänker på handlar om hur vi äter. Du nämner att vi är gjorda för att äta tillsammans och inte ensamma vid datorn. Det stämmer säkert. Dock, oerhört många av oss lever ensamma. Och lagar samt äter därför många måltider ensamma. Det gjorde helt enkelt lite ont att höra att man då gör fel. Förstår du hur jag menar?

  Gilla

  • Erik Hemmingsson skriver:

   Hej Kakan, och tack för en bra kommentar. Självklart tål jag kritik, det är ju sådant som gör att man skriver bättre nästa gång. Jag skulle inte påstå att du gör fel som äter många måltider ensam. Det är många – som du skriver – som lever ensamma idag, och trivs utmärkt med det. Jag levde själv ensam i många år. Men om det är någonting som jag lärt mig så är det hur oerhört viktigt det sociala är för oss människor och vårt välmående, speciellt om man har ett stort behov av människor i sin närhet. Men det är också viktigt att komma ihåg att hälsa är en helhet, och vi kan inte var perfekta på allting, det är inte jag heller (långt därifrån). Vi gör alla så gott vi kan. Med vänlig hälsning, Erik

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s