Houston, we have lift off

shuttle-launch

Slutbantat släpptes den 27 december, och det kunde inte gått bättre. Just nu ligger den kring 20 på adlibris och bokus topplistor, det pendlar lite från dag till dag. Den har även legat etta, och det är ju helt fantastiskt, naturligtvis tog jag en skärmdump 😉

namnlöst

Det kan inte vara tydligare att väldigt många tröttnat på dieter och kaloriräkning, och istället vill ha nya lösningar, som fungerar på lång sikt. Det går nämligen alldeles utmärkt att må bra och ha en god hälsa även om man inte ser ut som det pinnsmala sk skönhetsidealet.

Ett av de viktigaste stegen mot en god hälsa – troligtvis det allra viktigaste – är att må bra psykiskt och emotionellt. Det är därför hög tid att släppa på kroppshetsen, och alla galenskaper den medför. Där är vi på god väg, men det finns massor kvar att göra.

Här kommer länkar med några av de inslag som gjorts om boken sedan den släpptes:

SvD:s Idagsida (pay wall)

Intervju i P4 Stockholm (gå till 2h 10 min in i programmet)

Västerbottens-kuriren

Intervju i P4 Blekinge

Det börjar även trilla in recensioner. Så här skrev BTJ, som jobbar med inköpsvägledning till våra bibliotek:

” Erik Hemmingsson är en av Sveriges ledande överviktsforskare. I boken Slutbantat gör han upp med föreställningar om att bantning och dieter är effektiva sätt att gå ner i vikt på, eller bara man rör på sig mer än man äter går man ner i vikt. Tyvärr är det inte så enkelt visar ny forskning. Det finns många faktorer som spelar in när det gäller övervikt, till exempel om man var överviktig som barn, om man hade en otrygg uppväxt, stress, psykisk ohälsa och så vidare. Istället för bantning och diet föreslår författaren att man ska försöka förstå varför man blivit överviktig och välja mat av bra kvalitet som är så lite processad som möjligt. Den processade maten gör oss överviktiga. Författaren skriver lättfattligt och medryckande. Boken innehåller inga recept men däremot förslag på nyttiga matvaror. Tyvärr saknas innehållsförteckning men referenslista finns. Slutbantat är en av de bättre hälsoböckerna på marknaden.”

Jag kommer även vara med i ett antal poddar framöver. Det är skönt att kunna prata mer ingående om sådant som står i boken. Det kommer även mer TV. På söndag är jag med i Nyhetsmorgon igen för att svara på fler tittarfrågor.

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s