#Nymo

Så glad att återigen få vara med och diskutera bantning, kroppshets och andra relaterade teman från boken i Nyhetsmorgon. Det här är trots allt information som kan göra en stor skillnad för många människor som mått väldigt dåligt för sitt utseende. Tack till er alla som hört av er med snälla, gripande och uppskattande kommentarer, det betyder väldigt mycket.

En bonus idag var att träffa mindfulness-experten Ola Schenström, en person med många väldigt bra idéer. T ex att vi jobbar med vår medkänsla, främst när det gäller oss själva, och att vi behöver lära oss att tycka om oss som vi är, med alla våra fel och brister. Vi kan nog alla bli bättre här och öva på det. Det kommer jag att göra. Jag hann prata med Ola i pausen, och han var vänlig att ge mig ett signerat ex av hans senaste bok (52 vägar till medkänsla), tack Ola! Här kommer ett klipp på det han sa:

Förutom allt detta positiva gjorde det naturligtvis ingenting att boken la sig högst upp på adlibris topplista. Det kallas visst Nymo-effekten 😉 Tack till alla er som köpt boken, och tack (igen) till alla som hört av sig!

namnlöst

2 reaktioner på ”#Nymo

 1. Felicia Campbell skriver:

  Hej!
  Läst din bok och jag kan absolut känna igen mig i mycket. Går till en psykolog för min traumatiska barndom och min födelsevikt var högre än 4000 gram. Men min vikt sköt i höjden när jag var 17 år alltså ganska sent och jag blev inte överviktig föränn jag var 23 och min pappa dog. Har lidit av ätstörningar länge så jag har pendlat mycket i vikt. Inte varit överviktig mest utan normalviktig men mina matbeteenden har känts otroligt ohälsosamm.Nu när jag börjar förstå de psykologiska faktorerna undrar jag lite om maten. Hur ofta får man äta ultraproccesad mat. Jag äter kakor oftast då hemlagade eftersom jag har ibs, eller godis en gång i veckan ä. Är det för mycket?
  Tacksam för svar och tack för en mycket bra bok som hag nu läser för andra gången för att inte missa något! Att självbilden har ett finger med i spelet anade jag. Fint att du stöttar oss även där!!
  Vänligen Felicia

  Gilla

  • Erik Hemmingsson skriver:

   Hej Felicia! Tack för att du delar med dig. När det gäller den ultraprocessade maten tycker jag inte det är för mycket att äta någon gång i veckan, men det beror lite på, t ex vad det är för något och i vilken mängd. Försök att trappa ner och inte än den annat än i undantagsfall, men visst kan du äta den då och då utan fara. Erik

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s