Liten uppdatering

Hej alla

Nu var det ett tag sedan sist, så här kommer en liten uppdatering. Sedan augusti jobbar jag som lektor i folkhälsovetenskap på min gamla högskola GIH. Det är mycket att sätta sig in i på nya jobb, så tid till att blogga har varit lite knapp.

På GIH trivs jag utmärkt, här kan jag fokusera på förebyggande insatser, vilket inte alltid var så lätt när jag jobbade på landstinget. Förändring är bra, det ger ny energi och utveckling. Jag tillhör nog kategorin som borde göra det lite oftare.

Det känns helt rätt att nu få dela med mig av mina erfarenheter om hur man förebygger ohälsa till studenter i större utsträckning än förut. Det är verkligen ett privilegium att få jobba med unga människor och försöka inspirera dem till goda insatser för folkhälsan.

I veckan var jag med i Aktuellt på SVT tillsammans med Svett-och-etikett-Kalle, för att prata om mat- och motionsvanor hos ungdomar, ett väldigt viktigt ämne. Det blev en bra mycket roligare diskussion än om jag hade stått där själv. Tycker även jag kunde lyfta fram några viktiga saker, t ex den ökande förekomsten av psykisk ohälsa, och hur vi som föräldrar kan hjälpa våra barn på ett vettigt sätt.

Det går att kolla på i SVT:s arkiv i några dagar till. 

Slutligen har jag tillsammans med några kollegor dragit näven i bordet och bestämt oss för att göra någonting väldigt konkret för folkhälsan. Vi kände alla fyra att vi inte längre kan acceptera den rådande situationen med ökad ohälsa, speciellt bland utsatta grupper. Jag kan inte säga vad det är riktigt ännu, men när vi offentliggör det vi jobbat på så kommer vi behöva all hjälp vi kan få, inte minst från allmänheten. Om vi agerar tillsammans har vi en väldigt god chans att förändra saker till det bättre. Återkommer om detta. Tills vidare kan ni få en liten ledtråd.

hemmakva_ll_kategori_bilder_dryck_3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s