Slutbantat i Expressen och Hälsoliv

Namnlöst

I fredags åkte äntligen manuskriptet iväg till tryckeriet, pust. Allt har gått som på räls sedan jag började skriva i mars, inte minst tack vare proffsgänget på Bonnier Fakta, speciellt min redaktör Linnéa von Zweigbergk, min förläggare Cecilia Viklund, och formgivaren Eva Lindeberg, som gjort en fantastisk layout, vilket team jag har haft. Det har varit många vändor och kreativa diskussioner oss emellan sedan jag skickade in första utkastet i slutet av augusti. Under hösten har vi slipat på många kanter och gjort det till en riktigt intressant och tydlig bok med många viktiga budskap.

Jag kunde verkligen inte vara mer nöjd, och det hoppas jag att alla som läser boken också kommer känna. Det ligger en omfattande mängd arbete bakom, inte bara det halvår som jag skrev, utan främst två decenniers forskning, som är grunden för bokens innehåll. Att jag sedan fick enorm hjälp av människor som verkligen kan det här med att nå ut och hur man skriver intressanta böcker gjorde inte saken sämre direkt.

Därför känns det också väldigt kul att just idag publiceras den första artikeln om boken i Expressen och Hälsoliv. Cornelia Thomasson hade precis så bra och insatta frågor som alla forskare hoppas att journalister har, som det blev tre unika vinklingar av.

https://www.expressen.se/halsoliv/halsovikt/overviktsforskaren-sa-gar-du-ner-i-vikt—utan-att-banta/?bullet=1

https://www.expressen.se/halsoliv/halsa/vikt/overviktsforskaren-sluta-banta-det-fungerar-inte/

https://www.expressen.se/halsoliv/halsa/6-myter-om-overvikt-du-maste-sluta-tro-pa-nu/ 

De senaste veckorna har jag gjort en hel del intervjuer inför boksläppet den 27 december, gissningsvis 8-10 st, och fler kommer det att bli. Även här har jag naturligtvis fantastisk hjälp från förlaget, främst Magdalena Höglund (tack!). Det är dags att vi i Sverige får en ordentlig diskussion om saker som bantning, och vad det leder till, och hur människor istället kan hitta fungerande strategier för sin hälsa och sitt välmående, och sluta må dåligt för hur de ser ut. Inte minst måste vi väga in de psykologiska aspekterna av vårt rådande skönhetsideal och vad det orsakar i termer av psykisk ohälsa och missnöje med kroppen.

Jag hoppas att flera av dessa aspekter kommer att diskuteras redan på tisdag då jag är med i utmärkta Kropp & Själ i P1. Programmet sänds direkt på tisdag kl 10, boka in det!

https://sverigesradio.se/kroppsjal

Namnlöst

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s