Omstart

Namnlöst 2

De senaste veckorna har jag hållit ganska många föreläsningar, och det är alltid bra att stämma av hur läsare, studenter och kollegor uppfattar ens budskap. Jag kan ärligt säga att jag aldrig haft bättre respons på det som jag pratar om, dvs det som står i boken. Det, om något är en väldigt bra indikator på att folk är trötta på den nuvarande hetsen kring kroppen, och vill ha en mer hållbar strategi i samklang med sin fysiologi och liven som de lever.

Det är verkligen på tiden att vi slutar hetsa om kroppen och inse att skulden och skammen som många känner bara gör problemet ännu värre. Det dags att se framåt och skapa en bättre framtid för oss själva och för kommande generationer, där ingen döms för sitt utseende, eller får höra att det är något fel på dem bara för att de inte ser ut som det rådande skönhetsidealet (vem vill det förresten?).

Det viktiga är naturligtvis att vi mår bra, främst psykiskt och emotionellt, och att vi trivs med oss själva. Det är där allting börjar, och det är vad vi behöver berätta för våra barn. De behöver få den bästa starten i livet, och det börjar med deras självkänsla. De ska naturligtvis känna att de duger precis som de är, att deras utseende inte spelar någon roll, att det är det inre som räknas. Det är det absolut bästa sättet att skapa hälsa på lång sikt. Vi måste ge alla barn den start i livet som de förtjänar. Då måste också vi föräldrar sluta noja oss om vikten. Barnen kommer kopiera oss och våra beteenden, och vi behöver föregå med gott exempel.

Namnlöst 2

Så låt oss begrava kroppshetsen en gång för alla, och allt det dåliga samvete som många känner. Det är dags för en omstart där vi alla slappnar av lite, och fokuserar på det som verkligen är viktigt: hälsa och välmående. Och mår du bra i själen så kommer även din fysiska kropp att tacka dig. Det är så vi skapar en långsiktigt bra bas att stå på. Riktig hälsa kommer inifrån.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s