Fem enkla tips för hälsan: börja med insidan

Namnlöst 2

I veckan var det skolstart och i och med detta full fart på jobbet för de flesta svenskar. Även om sommaren fortfarande är i full blom, så är vi inne i någon slags övergång och inte minst en återgång till vardagen. I och med detta tar även intresset för hälsa fart och många vill komma tillbaka till lite mer hälsosamma vanor.

Hälsa: hur svårt är det egentligen? Visst, det finns många utmaningar för den som vill leva lite sundare, men det här med hälsa ska verkligen inte krånglas till i onödan. En hel del av vår hälsa styrs ju av saker som vi inte kan påverka, speciellt inte när vi nått vuxen ålder. Det är saker som våra gener och vår uppväxt, som båda har extremt stor inverkan på vår hälsa.

Men sedan finns det så oerhört mycket som vi också kan göra i vuxen ålder som har väldigt (extremt) goda effekter på vår hälsa, i princip både biverkansfritt och omöjligt att överdosera. Och som framkom i intervjun med Anders Pihlblad i söndags, så handlar det om en helhet. Vi kan inte lyckas med allt hela tiden, men vi kan kanske lyckas med några saker på listan, och då har vi ju redan vunnit mycket. Krångla inte till det här med hälsa, och må framför allt inte dåligt när det inte går som planerat. Här är mina fem bästa tips, och det börjar med insidan.

Namnlöst 1

Här kan du se hela intervjun:

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s